Værestederne deltager i Danmarks Motionsuge

 

Landsforeningen af Væresteder og Danmarks Motionsuge indgår et samarbejde og sikrer, at værestederne også bliver en del af bevægelsesfesten i uge 41. 

 

I uge 41 gentager Landsforeningen af Væresteder succesen fra 2021 og afvikler Værestedernes Motionsuge, som en del af Danmarks Motionsuge. Danmarks Motionsuge har til formål at inspirere danskerne til at bevæge sig mere sammen og består af et partnerskab mellem DGI, DIF, Dansk Firmaidræt, Dansk Skole Idræt og ISCA. Projektleder for Danmarks Motionsuge, Ricco Victor sætter disse ord på idrætsfesten i uge 41: 

 

”Danmarks Motionsuge er det største event af sin art med tusindvis af gratis tilbud over hele landet. Man kan se det som en stor idrætsbuffet, hvor der er mulighed for at smage på en masse spændende aktiviteter, og hvor man samtidig kan komme indenfor i nogle sunde og motiverende fællesskaber,” siger Ricco Victor, som er leder af Danmarks Motionsuge.   

 

Med Landsforeningen af Væresteder som samarbejdspartner sikres det, at socialt udsatte voksne også får mulighed for deltage i idrætsbuffeten i uge 41 på deres lokale værested til Værestedernes Motionsuge 

 

Vi arbejder målrettet med at skabe konstruktive idrætsfællesskaber ude på væresteder til gavn for værestedernes brugere, og her passer Danmarks Motionsuge rigtig godt ind, fordi vi kan inkludere vores målgruppe på en god måde i det store idrætsfællesskab i uge 41. - Nico Hansen, programleder, Landsforeningen af Væresteder 

 

I 2021 deltog 25 væresteder fra hele landet i Værestedernes Motionsuge, hvor der blev dyrket og dystet i alt fra stigegolf til bordtennis og gå-fodboldturneringer. Også Bo, fra værestedet Huset Horseager i Lejre Kommune deltog i 2021 og sætter disse ord på sidste års oplevelse:   

 

Vi arrangerede stigegolf- og gå-fodboldturnering sidste år, og selvom det var svært at huske, at man ikke måtte løbe til gå-fodbold, var det rigtig sjovt. Vi fik i den grad dyrket fællesskabet på dagen og efterfølgende satte det også gang i snakken om de gode effekter af idræt og motion for kroppen og sindet. - Bo, holdleder og bruger af værestedet Huset Horseager   

 

I 2022 håber vi, at endnu flere væresteder vil hoppe med på bevægelsesbølgen og deltage i fællesskabet omkring Værestedernes Motionsuge og Danmarks Motionsuge.   

 

Kort om Værestedernes Motionsuge og Danmarks Motionsuge

 

Væresteder landet over afvikler én eller flere dage idrætsdage i uge 41. Her kan brugere af væresteder opleve de gode effekter, såsom fællesskab, mental velvære og fysisk udfoldelse, ved at dyrke idræt og motion sammen med andre ligesindede værestedsbrugere. 

Læs meget mere om Danmarks Motionsuge - en ny bevægelsesfest i uge 41 på deres hjemmeside, hvor du også kan finde mange andre idrætsaktiviteter der afvikles i hele uge 41.